29/11/12

ΟΧΙ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ



  Ο δήμαρχος αρνήθηκε πεισματικά να περιλάβει ότι : α. Δεν θα καταργήσει καμιά υπηρεσία και καμιά οργανική θέση στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (λέγοντας ότι αυτά δεν είναι στο χέρι τους γιατί τα καθορίζουν νόμοι!).  β. Δεν θα γίνει ιδιωτικοποίηση δημοτικής περιουσίας (περιέλαβε μόνο ότι δεν θα γίνει εκποίηση, για να εφαρμόζει τις μακρόχρονες παραχωρήσεις-ενοικιάσεις) γ. δεν δεσμεύτηκε σε κινητοποιήσεις και συγκεκριμένες ενέργειες συντονισμού.
 Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση με τα γεγονότα

21/11/12

ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ



Για το Βύρωνα, μόνο η υποχρεωτική αύξηση του ΤΑΠ στο 0,3% από 0,035%, που είναι σήμερα, σημαίνει περίπου 10πλασιασμό, δηλαδή, αν με ένα λογ/σμό της ΔΕΗ δίναμε το 2μηνο 5 € ΤΑΠ και μπορεί να φαινόταν αμελητέο, τώρα θα δίνουμε 43 € το 2μηνο, συν τα δημοτικά τέλη και δημοτικούς φόρους που είναι άλλα 27 € (αν δεν αυξηθούν και αυτά), θα φτάνουμε στα 70 €.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση

ΑΓΟΝΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΑΓΟΝΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ
                                        ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜ. ΑΡΧΗ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ

Σήμερα Τετάρτη 21/11/2012 η δημοτική αρχή στο δημαρχείο Βύρωνα έκανε δημοπρασία για τη μίσθωση από ιδιώτη για 8 χρόνια του αναψυκτήριου και περιβάλλοντος χώρου στην παιδική χαρά της Ανάληψης. Αναψυκτήριο, που έχει αφήσει εγκαταλελειμμένο να ερημώνει εδώ και χρόνια. Είναι η δεύτερη προσπάθεια εκχώρησης δημόσιων χώρων σε ιδιώτες από τις 3 που έχει βάλει μπροστά, ανάμεσα τους και της Λαμπηδόνας, που είναι στο άλσος της Αγ. Τριάδας.
Η δημοπρασία, σύμφωνα με τη διακήρυξη, ήταν ανοικτή, δημόσια και προφορική στο δημοτικό κατάστημα και ξεκινούσε στις 11 πμ. Πολλοί κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς. Στις ερωτήσεις των κατοίκων για το που θα γίνει η δημοπρασία και που είναι η επιτροπή δεν δινόταν απάντηση από τους παράγοντες της δημ. εξουσίας. Από το γραφείο του δημάρχου ενημέρωσαν ότι δεν είχε προσέλθει ο δήμαρχος ή κάποιος άλλος από την επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας εντός του γραφείου του, όπου είχε γίνει και η προηγούμενη δημοπρασία. Μέχρι και τις 11.30 δεν είχε εμφανιστεί ούτε και ενδιαφερόμενος. Ξαφνικά μάθαμε ότι η δημοπρασία ήταν σε εξέλιξη μέσα στις κλειστές πόρτες του γραφείου του δημάρχου. Ο οποίος είχε μπει μαζί με μέλη της επιτροπής από το μπαλκόνι (!!). 

15/11/12

ΑΓΟΝΗ Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ




ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΑΓΟΝΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΑΡΧΗΣ

H ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΕΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η εκμίσθωση σε ιδιώτες δημόσιων χώρων του Βύρωνα, κάτω από τη μαζική παρουσία κατοίκων στο ξεκίνημα της διαδικασίας, φάνηκε ότι δεν θα είναι ένας απρόσκοπτος περίπατος για τη δημοτική αρχή.
Σήμερα Πέμπτη 15/11 ήταν ο διαγωνισμός για τη μίσθωση του πρώτου αναψυκτήριου και περιβάλλοντος χώρου του στην παιδική χαρά της Ν. Ελβετίας. Πολλοί κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς περιμένοντας τις εξελίξεις. Κανένας ενδιαφερόμενος δεν κατέθεσε τελικά προσφορά και ο διαγωνισμός ήταν άγονος. Ο δήμαρχος Βύρωνα ενοχλήθηκε από την παρουσία των κατοίκων, παρόλο που σύμφωνα με τη διακήρυξη «Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική» και γίνεται στο χώρο του δημαρχείου. Αποφάσισε να την κάνει στο γραφείο του και κεκλεισμένων των θυρών. Δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει σύμφωνα με το πρόγραμμά του και απεκάλεσε φασιστική μέθοδο την απαίτηση των κατοίκων να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν τη διαδικασία, την ίδια ώρα που και από τη δημ. αρχή γινόταν καταγραφή. Μάλιστα για να οξύνει τη συζήτηση χαρακτήριζε κατάληψη την παρουσία των κατοίκων. Υπεραμύνθηκε των ιδιωτικοποιήσεων, λέγοντας ότι και πριν οι χώροι, ανήκοντας στη δημοτική επιχείρηση, λειτουργούσαν ως ιδιωτικοί και δήλωσε ότι θα συνεχίσει και με δεύτερη ημερομηνία διαγωνισμού και χαμηλότερες τιμές και αν και τότε δεν υπάρχει ενδιαφέρον, μετά θα κάνει απευθείας ανάθεση.

9/11/12

Ο ΔΗΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
 Η ΔΗΜ. ΑΡΧΗ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Η δημοτική αρχή ετοιμάζει την παραχώρηση σε ιδιώτες δημόσιων χώρων μέσα στα άλση και στις παιδικές χαρές της γειτονιάς μας.
Προωθεί την εκμίσθωση 3 αναψυκτηρίων και μεγάλου τμήματος περιβάλλοντος χώρου, σε πρώτη φάση για 8 χρόνια.  Προκηρύσσει διαγωνισμό για το αναψυκτήριο 174  τμ, βοηθητικούς χώρους 35 τμ και εξωτερικό χώρο 400 τμ (!!) του Άλσους Αγίας Τριάδας, την Τετάρτη στις 5/12/2012, στις 11 π.μ. για 4.500 € ευρώ το μήνα. Για το αναψυκτήριο 172 τμ και εξωτερικό χώρο 200 τμ του Αλσους Ανάληψης την Τετάρτη 21/11/2012, 11 π.μ., για 3.500 € ευρώ το μήνα. Για το αναψυκτήριο 15 τ.μ. και εξωτερικό χώρο 165 τμ  στην παιδική χαρά της Ν. Ελβετίας την Πέμπτη 15/11/2012 στις 11π.μ., για 1.500 ευρώ το μήνα.
Από καιρό τώρα τονίζαμε ότι οι πράξεις και τα λεγόμενα της δημ. αρχής και του δημάρχου κ. Χαρδαλιά κατευθύνονται στην ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση των δημόσιων χώρων και υπηρεσιών. Προωθεί τη λειτουργία του δήμου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του οικονομικού κατεστημένου, αρχής γενομένης από την παραχώρηση δημόσιων χώρων του Βύρωνα για παρκινγκ ιδιωτικών εταιρειών.

4/11/12

ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΦΡΑΣΤΙΚΕΣ ΥΒΡΕΙΣ ΔΗΜ. ΑΡΧΗΣ




ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ και ΥΒΡΕΙΣ από τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

 
Την ίδια στιγμή που ο δήμος είναι σε οικονομική ασφυξία (δεν πληρώνει εργαζόμενους του, καθυστερεί τους μισθούς των περισσότερων, δεν εξοφλεί τις υποχρεώσεις του προς προμηθευτές κ.α.), η δημοτική αρχή αποφάσισε την πρόσληψη ενός ακόμα συμβούλου της με λεφτά του δήμου (δηλαδή των κατοίκων) με αμοιβή 73.800 € με σκοπό τη «διαμόρφωση συστήματος κοστολόγησης βάσει δραστηριοτήτων στο Δήμο Βύρωνα».

Η παραπάνω διαδικασία γίνεται, σύμφωνα με το νόμο και τον Καλλικράτη, με απλή απόφαση της δημ. αρχής. Το θέμα τυπικά είναι νομότυπο, δεν είναι όμως και ηθικό. Ο ρόλος των συμβούλων της δημ. αρχής Χαρδαλιά για επικοινωνία-δημόσιες σχέσεις, εξεύρεση κονδυλίων, μελέτες, εκδηλώσεις κ.α. δεν καλύπτει ανάγκες των κατοίκων, αλλά της δημ. αρχής. Η νέα θέση για σύμβουλο κοστολόγησης δεν γίνεται για να υπάρξουν προτάσεις περιορισμού των περιττών εξόδων του δήμου. Το πρόβλημα βρίσκεται στην όλη πολιτική της δημ. αρχής με τα έργα βιτρίνας μεγάλου ύψους (ασφαλτοστρώσεις, πράσινη διαδρομή, κ.α.),  τις ανακοστολογήσεις προ τα πάνω του κόστους των έργων (στίβος, κ.α.) και το φουσκωμένο κόστος άλλων έργων (κολυμβητήριο, προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού, κ.α.), στα οποία έχουμε αναφερθεί με άλλες ανακοινώσεις μας. Ολα αυτά έχουν οδηγήσει στον υπερδανεισμό και στην επερχόμενη χρεωκοπία του δήμου. Αυτή η κατάσταση τώρα επιβάλλει στη δημ. αρχή να προσπαθήσει από τη μια να δικαιολογήσει αυτές τις δαπάνες και από την άλλη να περιορίσει δαπάνες για τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων σε πρόνοια, παιδεία, έργα υποδομών, καθαριότητα, συντήρηση, φύλαξη, προστασία του περιβάλλοντος. Ενώ, παράλληλα επιδιώκει τη μείωση του αριθμού των σταθερά εργαζόμενων του δήμου,  προωθεί την εμπορευματοποίηση παροχής κοινωνικών υπηρεσιών και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων χώρων, σύμφωνα με τις επιταγές των μνημονίων της συγκυβέρνησης, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. Χρειάζεται να εμφανίσει προσπάθειες εξορθολογισμού και εξυγίανσης για τους δανειστές του δήμου. Όποιο και να είναι το έργο και η αποστολή αυτού του συμβούλου δεν δικαιολογείται ούτε η πρόσληψή του, ούτε το ίδιο το κόστος της, που είναι ακριβώς στην κατεύθυνση, που ίσχυε και μέχρι τώρα, δηλαδή οι δαπάνες για ημέτερους σκοπούς πλεονάζουν, την ίδια ώρα που επικαλούνται ανάγκη περιορισμού των εξόδων.