30/10/12

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΡΕΪΖΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜ. ΑΡΧΗ



ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΤΗΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΡΕΪΖΙΔΗ

Όπως έχουμε ήδη καταγγείλει, στις 3/10/2012 μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Επιτροπής του δημοτικού συμβουλίου για θέματα Περιβάλλοντος, ο πρόεδρος της και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Χαρδαλιά, Μενέλαος Ρεϊζίδης, επιτέθηκε απρόκλητα και τραυμάτισε τον εκπρόσωπο της Αριστερής Παρέμβασης Σταύρο Τζιορτζιώτη. Μετά την  τραμπούκικη αυτή επίθεση και τον τραυματισμό του εκπροσώπου μας, επί 20 μέρες, παρά τις προσπάθειες μας, δεν έγινε δυνατό να βρεθεί ο δήμαρχος και ζητήσαμε εγγράφως το θέμα να συζητηθεί σε συνεδρίαση του δημ. Συμβουλίου.
Η δημ. αρχή συγκάλεσε δημοτικό συμβούλιο στις 30/10, χωρίς να περιλάβει το θέμα στην ημερήσια διάταξη, όπως όφειλε. Κάτω από την παρουσία και την αλληλεγγύη δημ. συμβούλων και μελών από άλλες γειτονικές αριστερές-αντικαπιταλιστικές κινήσεις πόλης η δημ. αρχή έθεσε το θέμα προ ημερήσιας διάταξης επιδιώκοντας μια σύντομη συζήτηση. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι δημ. σύμβουλοι της πλειοψηφίας Καπάνταης και Βώβος, πρότειναν να μη συζητηθεί το θέμα. Πέρα από κάθε διαδικασία, η συζήτηση, αντί να ξεκινήσει με ανάγνωση του αιτήματος της Αριστερής Παρέμβασης, που έθετε το θέμα, ξεκίνησε με ανάγνωση μιας επιστολής παραίτησης του Ρεϊζίδη, στην οποία ναι μεν ζητά συγγνώμη για το γεγονός, αλλά δεν διστάζει να αναφέρεται σε «μειοψηφική στείρα πολιτική αντιπαράθεση βασισμένη στις κομματικές γραμμές και συμφέροντα» (ποιοι μιλούν !) και σε απειλές (!) ενώ στο ίδιο κείμενο αναφέρει ότι του «είναι δύσκολο να μείνει με σταυρωμένα χέρια» (!). Μετά από τις τοποθετήσεις των δημ. συμβούλων της αντιπολίτευσης, η συζήτηση έκλεισε με την τοποθέτηση του δημάρχου που, μετά από την καταδίκη και τον διαχωρισμό του από την επίθεση και θεωρίες για τη βία των 2 άκρων, ανέφερε ότι είναι ακραίο να ζητείται παραίτηση από έναν που έχει εκλεγεί με τις ψήφους του Βυρωνιώτικου λαού (λες και τον εκλέγει με εντολή να κτυπά) και, δεδομένου ότι  ο δήμαρχος είναι που κάνει αποδεκτές τις παραιτήσεις, κατέληξε ότι  το αν θα γίνει αποδεκτή η παραίτηση, θα το κρίνει η παράταξή του. 

6/10/12

ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

90 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή συμπληρώνονται και ο Βύρωνας, ο συνοικισμός των προσφύγων, που άλλαξε στο πέρασμα του χρόνου φυσιογνωμία, σκαλίζει τη μνήμη του. Ποια η σειρά των γεγονότων, σε ποιο διεθνές περιβάλλον εξελίχτηκαν, τι έφταιξε, ποιες πολιτικές οδήγησαν στον ξεριζωμό; Ποιος ο ρόλος των αστών πολιτικών και της «Μεγάλης Ιδέας τους;» Πως αντιμετωπίστηκαν οι πρόσφυγες; Υπάρχει σχέση του τότε και του σήμερα; Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις και χρειάζεται να φωτιστούν από όλες τις πλευρές και όχι μόνο με τις κυρίαρχες ερμηνείες.
Γιατί χρειάζεται μνήμη και κρίση στο σύγχρονο κοινωνικό Αρμαγεδδώνα,  που ρίχνει στο βάραθρο την πλειοψηφία της κοινωνίας, που οδηγεί στην οικονομική καταστροφή τη χώρα, που προωθεί τα σχέδια προωθώντας όξυνση των αντιθέσεων ανάμεσα στους πιο αδύναμους και και δημιουργεί στρατιές νέων οικονομικών προσφύγων από τη χώρα μας που αναζητούν δουλειά στο εξωτερικό, ενώ την ίδια ώρα διώκει και μετατρέπει σε εξιλαστήρια θύματα τους οικονομικούς πρόσφυγες και τα θύματα σύγχρονων πολέμων που φτάνουν στην Ελλάδα, κλείνοντας τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
 Αυτά όλα θέλουμε να συζητήσουμε στην εκδήλωση με θέμα «-Μικρασιατική καταστροφή & «Μεγάλη Ιδέα»- Οι πρόσφυγες και το σήμερα».
Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή ντοκυμαντέρ.
Στη συζήτηση παίρνουν μέρος :
-      ΄Αλκης Ρήγος, πανεπιστημιακός-ιστορικός
-       Τάσος Κωστόπουλος, δημοσιογράφος
-       Βυρωνιώτες πρόσφυγες από τη Μ. Ασία. 
Σας καλούμε την Τετάρτη 10/10, ώρα 8 μμ στο άλσος Αγ. Τριάδας,  Λαμπηδόνα, στο Βύρωνα.

                                                                                                           

3/10/12

ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΕΪΖΙΔΗ ΣΕ ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗ



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση και τον τραυματισμό του μέλους της Αριστερής Παρέμβασης και πρώην δημοτικού συμβούλου μας Σταύρου Τζιορτζιώτη από το δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής αρχής (που στηρίζεται από τη Ν.Δ.) Μενέλαο Ρεϊζίδη, με τη λήξη της συνεδρίασης της Επιτροπής του δήμου για θέματα Περιβάλλοντος.
Η πρωτοφανής στα χρονικά του δήμου βίαιη επίθεση και ο τραυματισμός έγινε μέσα στο Δημαρχείο σήμερα Τετάρτη 3 Οκτωβρίου το απόγευμα. Ο Μ. Ρεϊζίδης πρότεινε επιβολή προστίμων από το δήμο και σε συλλογικότητες, φορείς και επιτροπές για αφίσες-πανό και ο εκπρόσωπος της Αριστερής Παρέμβασης διαφώνησε και αντιτάχτηκε. Στη συνεδρίαση δεν βρισκόταν οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων της αριστεράς. Ο Σταύρος Τζιορτζιώτης απαίτησε εύλογα να κρατηθούν πρακτικά και να καταγραφούν οι διαφωνίες. Ο Μ. Ρεϊζίδης επιτέθηκε φραστικά στο Σταύρο Τζιορτζιώτη γιατί «χαλάει το κλίμα, επιμένει στις απόψεις του, ενοχλεί με τη στάση του τη λειτουργία της επιτροπής ως παρέα» και άλλες παρόμοιες φράσεις και όξυνε την αντιπαράθεση. Με τη λήξη της συνεδρίασης και κατά την αποχώρηση του Σταύρου Τζιορτζιώτη  μπήκε μπροστά του και χωρίς άλλη κουβέντα τον κτύπησε στο μέτωπο και εξαφανίστηκε. Αποτέλεσμα ο Σταύρος να χρειαστεί μεταφορά σε κλινική και 4 ράμματα στο μέτωπο.  

2/10/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ  ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ

 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ

Η κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΔΗ.ΜΑ.Ρ. εξαγγέλλει νέο εξοντωτικό πακέτο μέτρων με μειώσεις μισθών και συντάξεων και αυξήσεις άμεσων φόρων και ορίων ηλικίας για σύνταξη. Διαλύει δημόσια παιδεία, πρόνοια, υγεία. Πολλαπλασιάζει τα χαράτσια και αυξάνει και τους έμμεσους φόρους. Πληρώνεις πλέον ακόμα και για να κλείσεις ραντεβού με γιατρό του ΕΟΠΠΥ. Οι τιμές προϊόντων  και υπηρεσιών αυξάνονται. Αυξάνουν την ανεργία και οδηγούν στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην απόγνωση όλο και περισσότερους.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ανακοινώνει μειώσεις φόρων για εισοδήματα άνω των 70 χιλ. €, για Α.Ε. και για μερίσματα μετοχών. Χαρίζει δημόσιες τράπεζες, μαζί και την υποθηκευμένη αγροτική γη, σε τραπεζίτες. Ξεπουλάει δημόσια γη σε «επενδυτές» και δημόσια περιουσία σε αρπακτικά. Παραχωρεί λιμάνια, αεροδρόμια και επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας σε κεφαλαιούχους. Συνεχίζει την ενίσχυση των τραπεζών με δισ. από χρήματα, που ανεβάζουν το δημόσιο χρέος. Σκορπάει άφθονο χρήμα για επιδότηση εταιρειών, αμοιβές εταιριών συμβούλων, ανεξέλεγκτα προγράμματα «αλληλεγγύης», στήνει εταιρείες, χρηματοδοτεί ΜΚΟ  ημετέρων.

 Η ΣΚΟΝΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

Μας λένε ότι όλα αυτά είναι απαραίτητα για να πάρουμε νέες δόσεις (δάνεια), γιατί δεν υπάρχουν λεφτά.  Μόνο που οι νέες δόσεις δεν πάνε σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Πάνε στις τράπεζες και στην αποπληρωμή των ήδη χιλιοπληρωμένων τοκογλυφικών δανείων. Καλύπτονται πίσω από το ότι η κρίση είναι παγκόσμια και πλήττει πολλές καπιταλιστικές χώρες για να την «αξιοποιήσουν» στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, για ισχυροποίηση του καπιταλιστικού συστήματος και της εξουσίας τους, ανεβάζοντας την εκμετάλλευση των πολλών, ληστεύοντας το δημόσιο και αυξάνοντας τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών.

Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολλούς με διάφορους τρόπους. Για να καλύψουν την ταξική πολιτική τους προβάλλουν ως υπαίτιους της κατάστασης τους μετανάστες, τους «τεμπέληδες και υπεράριθμους» δημοσίους υπάλληλους, τους πολλούς συνταξιούχους, τους ανάπηρους «μαϊμού». Για να κουκουλώσουν τις δικές τους κυβερνητικές ευθύνες προσπαθούν να τις διαχύσουν προς όλους: μαχόμενη αριστερά, ανυπότακτους συνδικαλιστές, αγωνιζόμενους και απεργούς. Χρησιμοποιούν τη μέθοδο του διαίρει και βασίλευε, ρατσιστική και ξενοφοβική προπαγάνδα, ακόμα και φασιστικά τάγματα εφόδου για επιθέσεις. Ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ πρωταγωνιστούν στην επιχείρηση.