29/3/12

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Την Πέμπτη 29/3 στις 3 το μεσημέρι επί της οδ. Αγ. Σοφίας στο ύψος της οδ. Κωνσταντινουπόλεως, καθώς περπατούσε ένας μετανάστης δέχτηκε δολοφονική επίθεση, πιθανόν με σιδερογροθιά από 3 άτομα που βγήκαν μέσα από ένα διερχόμενο αυτοκίνητο. Ο μετανάστης χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο για περίθαλψη.

17/3/12

ΓΙΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΧΡΕΗ ΣΕ ΕΥΔΑΠ ΑΠΟ ΔΗΜΟ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
 

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ

 

Οι εργαζόμενοι του δήμου Βύρωνα για μια ακόμα φορά δεν πληρώνονται τα δεδουλευμένα στην ώρα τους. Δεν καταβλήθηκε κανονικά το δεύτερο 15θήμερο του Μαρτίου 2012. Το καινούργιο και ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι τα χρήματα αυτή τη φορά μπλοκαρίστηκαν λόγω χρεών στην ΕΥΔΑΠ ύψους 942.000 € και η ΕΥΔΑΠ προχώρησε σε εντολή δέσμευσης χρημάτων του δήμου.
 
Σταθερά προχωρά η χρεοκοπία του δήμου, στα πρότυπα του κεντρικού κράτους, που  μεθοδικά έφτασε σε ομηρία στους δανειστές, στο ξεπούλημα-ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου και στη συντριβή του κόσμου της δουλειάς. Έτσι και ο δήμος Βύρωνα, εντασσόμενος  στο «πρόγραμμα εξυγίανσης», λόγω του ύψους του χρέους του, κατευθύνεται προς τη συρρίκνωση των κοινωνικών-δημόσιων υπηρεσιών του, την απαξίωση και παράδοση στους ιδιώτες της δημόσιας περιουσίας και στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων του.

15/3/12

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες στη Χαλκίδα, που παραπέμπονται σε δίκη την Παρασκευή 30/3 για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας» (Αρθρ. 168.2 Π.Κ) και απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος τους.