9/11/12

Ο ΔΗΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
 Η ΔΗΜ. ΑΡΧΗ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Η δημοτική αρχή ετοιμάζει την παραχώρηση σε ιδιώτες δημόσιων χώρων μέσα στα άλση και στις παιδικές χαρές της γειτονιάς μας.
Προωθεί την εκμίσθωση 3 αναψυκτηρίων και μεγάλου τμήματος περιβάλλοντος χώρου, σε πρώτη φάση για 8 χρόνια.  Προκηρύσσει διαγωνισμό για το αναψυκτήριο 174  τμ, βοηθητικούς χώρους 35 τμ και εξωτερικό χώρο 400 τμ (!!) του Άλσους Αγίας Τριάδας, την Τετάρτη στις 5/12/2012, στις 11 π.μ. για 4.500 € ευρώ το μήνα. Για το αναψυκτήριο 172 τμ και εξωτερικό χώρο 200 τμ του Αλσους Ανάληψης την Τετάρτη 21/11/2012, 11 π.μ., για 3.500 € ευρώ το μήνα. Για το αναψυκτήριο 15 τ.μ. και εξωτερικό χώρο 165 τμ  στην παιδική χαρά της Ν. Ελβετίας την Πέμπτη 15/11/2012 στις 11π.μ., για 1.500 ευρώ το μήνα.
Από καιρό τώρα τονίζαμε ότι οι πράξεις και τα λεγόμενα της δημ. αρχής και του δημάρχου κ. Χαρδαλιά κατευθύνονται στην ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση των δημόσιων χώρων και υπηρεσιών. Προωθεί τη λειτουργία του δήμου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του οικονομικού κατεστημένου, αρχής γενομένης από την παραχώρηση δημόσιων χώρων του Βύρωνα για παρκινγκ ιδιωτικών εταιρειών.


Ο κ. Χαρδαλιάς εναρμονίζεται με το κλίμα της αποθέωσης από τη συγκυβέρνηση της ελεύθερης αγοράς, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας για την εξυπηρέτηση των δανειστών και των τραπεζών, την υποταγή στις απαιτήσεις της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.. Για ό,τι περνάει από το χέρι του εφαρμόζει την παροιμία «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Σου λέει «Τώρα που όλοι στενάζουν με το σφαγιασμό μισθών και συντάξεων, ακρίβεια, χαράτσια, θα θεωρούν πολυτέλεια να ασχοληθούν και με την προστασία των δημόσιων χώρων. Άσε που έχω και τη δικαιολογία ότι ο δήμος είναι σε οικονομική ασφυξία και επίκειται χρεωκοπία του, άρα πάσει θυσία χρειάζεται να βρει χρήματα».
Όμως, η καλοστημένη επιχείρηση αρχικά με το κλείσιμο και την εγκατάλειψη των δημόσιων χώρων και μετά με την παραχώρηση τους σε ιδιώτες δεν θα περάσει. Οι κάτοικοι είναι πλέον έμπειροι και υποψιασμένοι. Η μεθόδευση για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας είναι σε εξέλιξη με διάφορους τρόπους, από τις εκτάσεις του αεροδρόμιου του Ελληνικού και του Καβουριού μέχρι το τελευταίο αλσάκι.
Οι κάτοικοι απέδειξαν με την λειτουργία του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου και το άνοιγμα της Λαμπηδόνας (αναψυκτήριου της Αγ. Τριάδας) για τις ανάγκες και τις εκδηλώσεις των φορέων της περιοχής, ότι οι δημόσιοι χώροι μπορούν να έχουν ζωή και είναι αναγκαίοι για τις ανάγκες των κατοίκων σε πολιτισμό και δράσεις αλληλεγγύης, χωρίς εμπορευματοποίηση και σκοπό το κέρδος. Αυτό είναι μια πολύτιμη παρακαταθήκη των κατοίκων και δεν θα την αφήσουν να σβήσει. Η ιδιωτικοποίηση της Λαμπηδόνας και των άλλων δημόσιων χώρων δεν θα περάσει.
Καλούμε όλους τους κατοίκους και τους φορείς να εμποδίσουν το ξεπούλημα. Οι δημόσιοι χώροι μας ανήκουν.
Αφού ο δήμος δεν μπορεί να τους διαχειρίζεται, ας τους παραχωρήσει στους κατοίκους και στους φορείς τους. Εξάλλου δεν έχει μεριμνήσει για να υπάρχουν άλλοι επαρκείς ελεύθεροι δημόσιοι χώροι στην περιοχή μας για να στεγάζουν τις ανάγκες των κατοίκων για μουσικές, κινηματογραφικές, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, πολιτικές και άλλες δράσεις και εκδηλώσεις. Ακόμα και η Λουίζα είναι ιδιωτική και μισθώνεται από το δήμο, ενώ, το πρώην στέκι Νεολαίας στο Ταπητουργείο μπορεί να καλύπτει μόνο τις ανάγκες των ομάδων χορού και θεάτρου.
·      ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ
·      ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.  ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ
·      Η ΛΑΜΠΗΔΟΝΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ & ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
·      ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΛΙΤ – ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
·      ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ-ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ