21/11/12

ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ



Για το Βύρωνα, μόνο η υποχρεωτική αύξηση του ΤΑΠ στο 0,3% από 0,035%, που είναι σήμερα, σημαίνει περίπου 10πλασιασμό, δηλαδή, αν με ένα λογ/σμό της ΔΕΗ δίναμε το 2μηνο 5 € ΤΑΠ και μπορεί να φαινόταν αμελητέο, τώρα θα δίνουμε 43 € το 2μηνο, συν τα δημοτικά τέλη και δημοτικούς φόρους που είναι άλλα 27 € (αν δεν αυξηθούν και αυτά), θα φτάνουμε στα 70 €.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΦΟΡΟΜΠΗΞΙΑ

Το 3ο μνημόνιο είναι σαφές και η πράξη νομοθετικού περιεχομένου (με υπογραφές Παπούλια, Σαμαρά και όλου του Υπουργικού Συμβούλιου) υπ. αριθμ. ΦΕΚ 228/18.11.2012, που το ακολούθησε, ακόμα πιο σαφής :
Όλοι οι δήμοι παρακολουθούνται από ένα «Παρατηρητήριο» του Υπουργείου Οικονομικών (βλέπε τρόικα) για το αν έχουν απόκλιση από τους προϋπολογισμούς τους έστω και 10%. Βέβαια, επειδή το κεντρικό κράτος δεν δίνει την προβλεπόμενη θεσμοθετημένη χρηματοδότηση στους δήμους, οι προϋπολογισμοί όλων των δήμων έχουν αυτή την απόκλιση. Στη συνέχεια η Πράξη Ν.Π. λέει ότι «αυτοί οι δήμοι υπάγονται υποχρεωτικά σε πρόγραμμα εξυγίανσης» και έχουν «υποχρέωση εφαρμογής παρεμβάσεων» που είναι «αύξηση των ιδίων εσόδων από φόρους, τέλη, δικαιώματα και εισφορές», «αύξηση του ανώτατου συντελεστή επιβολής του τέλους Ακίνητης Περιουσίας σε ποσοστό μέχρι και 0,3% και επιβολή του τέλους υποχρεωτικά από το δήμο σύμφωνα με το ποσοστό αυτό μέχρι την οικονομική του εξυγίανση», «ο περιορισμός των δαπανών μόνο σε υποχρεώσεις μισθοδοσίας και λοιπές απολύτως ανελαστικές δαπάνες», «αναστολή προσλήψεων», «υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού»  κ.α.

Το κεντρικό κράτος και τα τοπικά κράτη παίζουν το ρόλο του φοροεισπράκτορα για λογαριασμό των δανειστών και των τραπεζών κατ’ επιταγή του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε.. Μας ξεζουμίζουν για να πληρώνουν τα επενδυτικά κεφάλαια και μας αλυσοδένουν με νέα δάνεια για να κάνουν το ίδιο και στα εγγόνια μας. Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Ανεργία, μισθοί πείνας, δουλειές του ποδαριού, φαληρημένα ασφαλιστικά ταμεία, διαλυμένα νοσοκομεία και σχολεία, όλες οι υποδομές για ηλεκτρική ενέργεια, νερό, επικοινωνία, δρόμους, λιμάνια, ΜΜΜ σε πολυεθνικές, όλη η δημόσια γη στα αρπακτικά-«επενδυτές».

Η δημοτική αρχή με την πολιτική της έχει οδηγήσει το δήμο Βύρωνα να είναι από τους πιο καταχρεωμένους δήμους της χώρας. Είναι από καιρό σε επιτήρηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων. Τη βγάζει με δανεικά, χρωστάει δεδουλευμένα σε εργαζόμενους, χρωστάει σε προμηθευτές, δεν αποδίδει τις κρατήσεις τους για τα δάνεια που εξοφλούν. Οι υποχρεώσεις του δήμου για καθαριότητα, συντήρηση –προστασία δημόσιων χώρων και περιβάλλοντος, για συντήρηση των σχολείων, για πρόνοια για υποδομές εκτελούνται πλημμελώς. Βέβαια βρίσκει λεφτά για προσλήψεις εταιρειών συμβούλων και εκδηλώσεις, έργα βιτρίνας. Ενώ, επικαλείται ότι θα βρει και άλλα λεφτά με το να εκχωρεί σε ιδιώτες δημοτικούς χώρους και ξεδιπλώνει σχέδιο ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης των αναψυκτηρίων και περιβάλλοντος χώρου στις παιδικές χαρές. Όταν επιβάλλει αυξήσεις στους φόρους αποκαλύπτεται, όπως έγινε με την αύξηση μέχρι και 70% των δημοτικών φόρων που επέβαλε για 4 χρόνια από το 2007 και συνάντησε τη γενική κατακραυγή, ώστε σταμάτησε ένα χρόνο πριν. Τα λεφτά αυτά που έλεγε ότι θα πάνε για την εξεύρεση νέων δημόσιων χώρων, χρησιμοποιήθηκαν για να καλύψουν τις μαύρες τρύπες των δανείων που παίρνει  και δεν πέρασε στο δήμο ούτε ένα ελεύθερος χώρος, αντίθετα έδωσε και 2 δημόσιους χώρους σε ιδιώτες για να έχουν γκαράζ. Τώρα κάνει δηλώσεις ο δήμαρχος κάνει δηλώσεις ότι ο ίδιος δεν θα πάρει απόφαση αύξησης δημοτικών φόρων. Όμως έρχεται το κράτος και καθαρίζει για αυτόν.
Για το Βύρωνα, μόνο η υποχρεωτική αύξηση του ΤΑΠ στο 0,3% από 0,035%, που είναι σήμερα, σημαίνει περίπου 10πλασιασμό, δηλαδή, αν με ένα λογ/σμό της ΔΕΗ δίναμε το 2μηνο 5 € ΤΑΠ και μπορεί να φαινόταν αμελητέο, τώρα θα δίνουμε 43 € το 2μηνο, συν τα δημοτικά τέλη και δημοτικούς φόρους που είναι άλλα 27 € (αν δεν αυξηθούν και αυτά), θα φτάνουμε στα 70 €.

 Παράλληλα, η κυβέρνηση, για να μην ξεχνάμε ποιους υπηρετεί, μειώνει το φόρο υψηλών εισοδημάτων, των μερισμάτων από το 25% στο 10% και των επιχειρήσεων από 40% σε 33%. Και με όπλο την προπαγάνδα περί «πληθώρας υπαλλήλων στο δημόσιο, που είναι και προνομιούχοι γιατί έχουν μόνιμη δουλειά» προχωρά σε χιλιάδες απολύσεις και στους δήμους. Θέλει, καλλιεργώντας τη διάσπαση των εργαζόμενων, να βγάζει ο ένας το μάτι του άλλου, για να κάνει τη βρώμικη δουλειά της σφαγής όλων, ανενόχλητη. Θα γίνει γρήγορα φανερό και σε όσους άνεργους ή εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα συναινούν στις απολύσεις των δημόσιων υπαλλήλων, ότι αυτό δεν ήταν για το καλό τους, για να βρουν αυτοί δουλειά ή να πάρουν καλύτερους μισθούς ή να μην απολυθούν και οι ίδιοι, αλλά για να υποβαθμιστεί κάθε κοινωνική παροχή και λειτουργία του κράτους ή και να διαλυθεί. Θα μας μείνει ένα κράτος που ακόμα και η εφορία και η αστυνομία θα μοιράζεται το ρόλο της με ιδιωτικές εταιρείες.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ – ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΜΠΗΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ & ΛΑΪΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ - ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ & ΔΗΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ – ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

21/11/2012