2/10/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ  ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ

 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ

Η κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΔΗ.ΜΑ.Ρ. εξαγγέλλει νέο εξοντωτικό πακέτο μέτρων με μειώσεις μισθών και συντάξεων και αυξήσεις άμεσων φόρων και ορίων ηλικίας για σύνταξη. Διαλύει δημόσια παιδεία, πρόνοια, υγεία. Πολλαπλασιάζει τα χαράτσια και αυξάνει και τους έμμεσους φόρους. Πληρώνεις πλέον ακόμα και για να κλείσεις ραντεβού με γιατρό του ΕΟΠΠΥ. Οι τιμές προϊόντων  και υπηρεσιών αυξάνονται. Αυξάνουν την ανεργία και οδηγούν στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην απόγνωση όλο και περισσότερους.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ανακοινώνει μειώσεις φόρων για εισοδήματα άνω των 70 χιλ. €, για Α.Ε. και για μερίσματα μετοχών. Χαρίζει δημόσιες τράπεζες, μαζί και την υποθηκευμένη αγροτική γη, σε τραπεζίτες. Ξεπουλάει δημόσια γη σε «επενδυτές» και δημόσια περιουσία σε αρπακτικά. Παραχωρεί λιμάνια, αεροδρόμια και επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας σε κεφαλαιούχους. Συνεχίζει την ενίσχυση των τραπεζών με δισ. από χρήματα, που ανεβάζουν το δημόσιο χρέος. Σκορπάει άφθονο χρήμα για επιδότηση εταιρειών, αμοιβές εταιριών συμβούλων, ανεξέλεγκτα προγράμματα «αλληλεγγύης», στήνει εταιρείες, χρηματοδοτεί ΜΚΟ  ημετέρων.

 Η ΣΚΟΝΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

Μας λένε ότι όλα αυτά είναι απαραίτητα για να πάρουμε νέες δόσεις (δάνεια), γιατί δεν υπάρχουν λεφτά.  Μόνο που οι νέες δόσεις δεν πάνε σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Πάνε στις τράπεζες και στην αποπληρωμή των ήδη χιλιοπληρωμένων τοκογλυφικών δανείων. Καλύπτονται πίσω από το ότι η κρίση είναι παγκόσμια και πλήττει πολλές καπιταλιστικές χώρες για να την «αξιοποιήσουν» στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, για ισχυροποίηση του καπιταλιστικού συστήματος και της εξουσίας τους, ανεβάζοντας την εκμετάλλευση των πολλών, ληστεύοντας το δημόσιο και αυξάνοντας τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών.

Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολλούς με διάφορους τρόπους. Για να καλύψουν την ταξική πολιτική τους προβάλλουν ως υπαίτιους της κατάστασης τους μετανάστες, τους «τεμπέληδες και υπεράριθμους» δημοσίους υπάλληλους, τους πολλούς συνταξιούχους, τους ανάπηρους «μαϊμού». Για να κουκουλώσουν τις δικές τους κυβερνητικές ευθύνες προσπαθούν να τις διαχύσουν προς όλους: μαχόμενη αριστερά, ανυπότακτους συνδικαλιστές, αγωνιζόμενους και απεργούς. Χρησιμοποιούν τη μέθοδο του διαίρει και βασίλευε, ρατσιστική και ξενοφοβική προπαγάνδα, ακόμα και φασιστικά τάγματα εφόδου για επιθέσεις. Ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ πρωταγωνιστούν στην επιχείρηση.

 
ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Και όπου δεν πιάνει ο αποπροσανατολισμός και μαζικά ο λαός και η νεολαία αντιδρά και βγαίνει στους δρόμους με διαδηλώσεις και απεργίες, έρχεται η βία των χημικών, οι προσαγωγές, οι δικαστικές διώξεις, οι εικόνες φωτιάς στην tv για να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τις αντιδράσεις. Όμως, οι αγώνες συνεχίζονται, όπως φάνηκε και στην Ισπανία και στην απεργία 26/9 στην Ελλάδα. Ο ενωμένος μαχητικός αγώνας μας για να φύγουν κυβερνήσεις, μνημόνια, Δ.Ν.Τ., Ε.Ε., και Ε.Κ.Τ. μπορεί να τους σταματήσει.  Η λαϊκή οργάνωση  με εργατικά σωματεία, επιτροπές ανέργων, πρωτοβουλίες ενάντια στα χαράτσια, κοινωνικά-εργατικά –πολιτιστικά κέντρα και η μετωπική δράση και ο συντονισμός αυτών των συλλογικοτήτων μπορεί να εναντιωθεί στα όργανα εξουσίας του συστήματος και στις παρακρατικές-ναζιστικές συμμορίες του και να ανατρέψει την πολιτική τους και τους ίδιους. Δεν είναι καιρός για επανάπαυση, ούτε εποχή για ατομικές λύσεις διάσωσης. Όλοι μαζί να οργανωθούμε και να αντισταθούμε για να πετάξουμε στα αζήτητα κυβέρνηση-τρόικα, χρεωκοπημένες πολιτικές. Να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε, τη διαχείρισή τους και τη διεύθυνση της κοινωνίας.

 

ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ

Όπως και παντού στην Ελλάδα η κυβερνητική πολιτική αφήνει τα σημάδια της. Ο δήμος είναι σε οικονομική κατάρρευση με προφανή επίπτωση στην διάλυση των υπηρεσιών καθαριότητας, πρόνοιας, συντήρησης δημόσιων χώρων, κ.α.. Τα σχολεία ξεκίνησαν με ελλείψεις και ασυντήρητα. Το Κέντρο Υγείας απέμεινε με ένα γιατρό. Οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη συσσιτίων και οικονομικής στήριξης αυξάνονται. Η ανεργία και η φτώχεια καλπάζουν. Και στην περιοχή μας, στο όνομα της κρίσης, μεθοδεύεται μεγαλύτερη υποβάθμιση παιδείας, υγείας, πρόνοιας, ενώ δημ. φόροι και το χαράτσι της ΔΕΗ αυξήθηκαν λόγω αύξησης της τιμής ζώνης στο Βύρωνα.

Είναι ανάγκη να εντείνουμε τους αγώνες για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας μέσα από τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης. Να οργανωθούμε σε κάθε γειτονιά, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας. Να μην μοιρολατρούμε. Να ματαιώσουμε τα σχέδια δημ. εξουσίας και κυβέρνησης. Να αγωνιστούμε κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα που θέλουν να αρπάξουν την ευκαιρία για να περάσουν σε ιδιωτικά χέρια υπηρεσίες και δημόσιοι χώροι.

 

29/9/2012