3/4/12

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

3/4/2012
Βυρωνιώτες, Βυρωνιώτισσες,

Αυτοί που βυθίζουν το λαό στη φτώχεια, στην ανεργία, στην απελπισία θέλουν να μας πείσουν ότι είναι θυσίες για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτοί που μας φορτώνουν συμφωνίες για νέα τοκογλυφικά δάνεια θέλουν να μας πείσουν ότι προορίζονται για δημόσιες δαπάνες, την ίδια ώρα που με αυτά  μπουκώνουν τις τράπεζες και αποπληρώνουν τους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους. Αυτοί που εκχωρούν το δημόσιο πλούτο, τις αποφάσεις και τη νομοθετική κυριαρχία στους ξένους και στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο κεφάλαιο θέλουν να μας πείσουν ότι είναι πατριώτες και όλα είναι για το καλό μιας αδιαίρετης Ελλάδας.  Όμως, δεν μπορούν πια να κρύψουν από κανένα ότι υπάρχουν 2 Ελλάδες, του κόσμου της δουλειάς και του κόσμου των καπιταλιστών και του πολιτικού τους προσωπικού που πάντα συνεργάζεται με το ξένο κεφάλαιο, ξεπουλά για το συμφέρον του την περιουσία της χώρας και απομυζά το λαό. Οι μεγιστάνες του πλούτου μόνο το 2010 έβγαλαν έξω άλλα 104 δισ. €. Δεν μπορούν να κρύψουν ότι αυτό συμβαίνει και στις άλλες χώρες του κόσμου. Για αυτό οι λαοί ξεσηκώνονται και ο αγώνας για ψωμί, δουλειά, παιδεία, ελευθερία είναι κοινός ενάντια σε υποτακτικές κυβερνήσεις, κεφάλαιο, Δ.Ν.Τ. και Ε.Ε.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Στην επιχείρηση εξαπάτησης του λαού επιστρατεύονται τα ΜΜΕ. Τους ακούς, και λες και σου μιλά η τρόικα. Πολιτικοί του συστήματος, κεφαλαιοκράτες και μεγαλοδημοσιογράφοι εμφανίζονται ως τιμητές και επιδιώκουν να υποδείξουν άλλους ως υπεύθυνους της κατάστασης για να μην ξεσπά η οργή πάνω τους. Να ενοχοποιήσουν το λαό (μαζί τα φάγαμε, ζούμε καλά χωρίς να μας αξίζει, κ.α.), να καλλιεργήσουν τη διχόνοια (οι εργαζόμενοι στο δημόσιο έχουν προνόμια σε βάρος των εργαζόμενων του ιδιωτικού, οι εργαζόμενοι σε βάρος των ανέργων, οι μετανάστες παίρνουν τις δουλειές από τους ντόπιους,  οι συνταξιούχοι ροκανίζουν τα ταμεία σε βάρος των εν ενεργεία). Επιχειρούν να απαξιώσουν το συνδικαλισμό και την πολιτική δράση γενικώς, τσουβαλιάζοντας: - τους πολιτικούς και τα κόμματα του συστήματος με την αριστερά και - τον καθεστωτικό συνδικαλισμό με τους εργαζόμενους, που όλα τα προηγούμενα χρόνια στους χώρους δουλειάς συνδικαλιζόταν και διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους. Θέλουν να περάσουν ότι για όλα φταίει η μεταπολίτευση, ώστε υποσυνείδητα να δεχτούμε ότι η χούντα ήταν καλύτερη. Έτσι, χθες μας φόρτωσαν ως δοτό πρωθυπουργό, τον εκλεκτό του διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου, Παπαδήμο, αύριο ετοιμάζονται να μας φορέσουν και άλλους σωτήρες, τεχνοκράτες, στρατιωτικούς ή επιχειρηματίες. ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έβαλαν στην  κυβέρνηση τους ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ και τα ΜΜΕ τους προβάλλουν συνεχώς για να τους συνηθίσουμε.

ΖΥΜΩΝΟΥΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

Σε συνδυασμό με τα παραπάνω προβάλλουν, ως δήθεν αντιμνημονιακές, ομάδες νοσταλγών της χούντας και νεοναζί, φανατικούς οπαδούς του καπιταλισμού, του ανταγωνισμού, της βίας και των πολέμων, που βρίσκονται σε διαπλοκή με τον υπόκοσμο, έχουν καταδικαστεί για πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου και στελέχη τους για δολοφονικές επιθέσεις. Ενώ, συνεργάζονται με το κράτος και τις δυνάμεις καταστολής προκειμένου να κτυπήσουν μετανάστες, απεργούς, διαδηλωτές και αριστερούς. Να οδηγήσουν κομμάτι του λαού που νοιώθει απόγνωση από την κατάσταση σε ανώδυνες για το σύστημα επιλογές, ως δήθεν έξω από το σύστημα δυναμικές ομάδες. Το πλασάρισμα των νεοναζί στις δημοσκοπήσεις, στις αναφορές στα ΜΜΕ και μέσα από τους μηχανισμούς του κράτους αποτελεί κομμάτι του σκηνικού που στήνουν σήμερα οι κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις,  προκειμένου να περάσουν τα σχέδια της φτωχοποίησης του λαού. Να στρέψουν την οργή του σε άλλα εξιλαστήρια θύματα και ειδικά τα πιο αδύναμα. Για αυτό πληθαίνουν οι φραστικές και σωματικές επιθέσεις ενάντια στους μετανάστες και στην αριστερά. Ο αυταρχισμός και η καταστολή όσων διαμαρτύρονται όπως τη ζήσαμε στις 24 & 25/3, η ποινικοποίηση των διαμαρτυριών, η απαγόρευση των διαδηλώσεων, τα πογκρόμ-επιχειρήσεις «σκούπα» ενάντια στους μετανάστες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Οι ρατσιστικές επιθέσεις φτάνουν και στη γειτονιά μας, όπως την Πέμπτη 29/3, όπου αφού έγινε επίθεση οπλισμένης ομάδας νεοναζιστών στο πανεπιστήμιο ενάντια σε φοιτητική συνέλευση και τραυμάτισαν στο πέρασμα της 4 φοιτητές (τους 2 σοβαρά) του μαθηματικού, μέλη της ΕΑΑΚ (αριστερή ριζοσπαστική παράταξη στις σχολές), έγινε στη συνέχεια δολοφονική επίθεση και σε μετανάστη στο Βύρωνα από 3 άτομα που κατέβηκαν από διερχόμενο αυτοκίνητο . Είναι χρέος όλων να απομονωθούν οι νεοναζί, να μην αφήσουμε να επωαστεί το αυγό του φιδιού στη χώρα μας.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ – ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Ο λαός έχει μνήμη και κρίση. Ξέρει τι σημαίνει νεοναζί, ξέρει τι σημαίνει συνεργάτες των κατακτητών, ξέρει τι σημαίνει χούντα. Η ενωμένη πάλη και η οργάνωση του λαού για τα δικαιώματά του  είναι η δύναμη μας ενάντια σε κυβέρνηση, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., τραπεζίτες και καπιταλιστές, που οδηγούν στη συντριβή εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Για αυτό η πάλη με τις εργατικές-ταξικές συλλογικότητες στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους και η μαζική συλλογική δράση των κατοίκων στις γειτονιές αποτελούν εργαλεία για την υπεράσπιση της ζωής, των δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών. Είναι η συλλογική απάντηση του λαού στην επιχείρηση κατακερματισμού και εξατομίκευσης που προωθεί το πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Είναι οι αναγκαίες αντιστάσεις για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας. Η ανοικτή πρωτοβουλία Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια, το Κοινωνικό-Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα αποτελούν κατακτήσεις του Βυρωνιώτικου λαού, συλλογικότητες που συμβάλλουν στο μαζικό διεκδικητικό λαϊκό αγώνα. Το τοπικό κατεστημένο και οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις που συμπλέκονται με αυτό καταλαβαίνουν την κρίσιμη σημασία τους και προωθούν τρόπους και μορφές για να πνίξουν τέτοιες προσπάθειες.

Η ΔΗΜ. ΑΡΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ &

ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΛΑΜΠΗΔΟΝΑ

Το Κοινωνικό-Πολιτιστικό Κέντρο μέσα από αγώνες του έδωσε ζωή στον εγκαταλελειμμένο από το δήμο χώρο της Λαμπηδόνας και δείγματα γραφής με την πλούσια κοινωνική και πολιτιστική του δράση. Βάζει φραγμό και εμπόδια στην εκχώρηση του από το δήμο στους ιδιώτες. Ο δήμος, αντί να φροντίζει, εγκαταλείπει τους δημόσιους χώρους και ετοιμάζει ενοικίαση τους, όπως τα Άστρα, το χώρο της παιδ. χαράς της Ανάληψης, της Λαμπηδόνας και άλλους. Στα πολιτικά σχέδια της δημοτικής εξουσίας για να κτυπά τις συλλογικές αντιστάσεις του λαού και για την ιδιωτικοποίηση της Λαμπηδόνας εντάσσεται και η προσπάθεια δυσφήμισης και απαξίωσης του Κοινωνικού-Πολιτιστικού Κέντρου με την εμφύτευση εκδήλωσης αποστράτων του στρατού και της αστυνομίας στο χώρο της Λαμπηδόνας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η δημοτική πλειοψηφία του κ. Χαρδαλιά, επιμένει να παραχωρεί μόνο αυτό το χώρο στους απόστρατους, παρότι από αυτούς ζητήθηκε άλλος δημοτικός χώρος, που είναι διαθέσιμος. Το σχέδιο είναι επεξεργασμένο για να περάσουν τα σχέδια νέου κλεισίματος και ιδιωτικοποίησης του χώρου με πρόκληση κλίματος σύγκρουσης γύρω από τη Λαμπηδόνα. Γεγονός που θα εξυπηρετήσει τα σχέδια τους.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία του Βύρωνα να μη επιτρέψει να περάσουν τα σχέδια για κλείσιμο της Λαμπηδόνας. Να αποκρούσει την προβολή και το αβαντάρισμα των οπισθοδρομικών, ρατσιστικών, ξενοφοβικών αντιλήψεων. Να απορρίψει αυτές τις απόψεις. Να καταδικάσει τη δολοφονική δράση ακροδεξιών ομάδων. Να καταδικάσει την πολιτική της κυβέρνησης, τις επιθέσεις ενάντια στην αριστερά, στους αγωνιζόμενους και τους μετανάστες που συνεπικουρείται από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής και τους παρακρατικούς μηχανισμούς των νεοναζί.

Να μην επιτρέψουμε να δηλητηριάσει το λαό και τη νεολαία το μίσος ανάμεσά μας. Την απάντηση στις πολιτικές της κρατικής και τοπικής εξουσίας, του κεφαλαίου, του ΔΝΤ και της Ε.Ε. θα τη δώσει το μαζικό, λαϊκό κίνημα και οι αγώνες.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ