10/11/11

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 9/11 ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Στο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 9/11, η δημοτική αρχή αρνήθηκε να στηρίξει τους κατοίκους του Βύρωνα με συγκεκριμένα μέτρα, όταν δεν πληρώνουν το χαράτσι ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Η Αριστερή Παρέμβαση ζήτησε με γραπτό κείμενο-πρόταση να υπάρξει υλοποίηση της προηγούμενης απόφασης του δημοτικού συμβούλιου της 10/10, που είχε ψηφιστεί κατά πλειοψηφία μετά από πρόταση της Αριστερής Παρέμβασης, και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σαν δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα θα στηρίξουμε τους κατοίκους μας να μπορούν να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, ανεξάρτητα αν μπορούν ή όχι να πληρώσουν αυτό το φόρο. Θα σταθούμε δίπλα στους αγώνες των κατοίκων, των σωματείων, των πρωτοβουλιών, των επιτροπών αγώνα, των λαϊκών συνελεύσεων και των φορέων της πόλης μας που συλλογικά και οργανωμένα δρουν στη κατεύθυνση της μη πληρωμής των χαρατσιών.»

Προτείναμε ο δήμος να στηρίξει οργανωτικά και τεχνικά τους κατοίκους και τις επιτροπές που δραστηριοποιούνται για το θέμα. Στο δήμο να υπάρξει γραφείο, που να συγκεντρώνει δικαιολογητικά (φωτοτυπία του λογαριασμού της ΔΕΗ, του αποδεικτικού πληρωμής του ηλεκτρικού ρεύματος πλην του χαρατσιού και τα στοιχεία του κατοίκου), ώστε να προβεί σε όλες τις ενέργειες προς την ΔΕΗ, για την κάλυψη της μη πληρωμής του χαρατσιού και να μην κοπεί το ρεύμα αυτών των ανθρώπων. Εάν η ΔΕΗ κόψει το ρεύμα κάποιου κατοίκου, τότε να επανασυνδέεται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

7/11/11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ,


ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΝΕΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

Το οικονομικό και το πολιτικό σύστημα βυθίζουν το λαό και τη νεολαία στη φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια, την ανασφάλεια. Για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου ξεζουμίζουν τους ανθρώπους, βιάζουν τη φύση, καταστρέφουν το περιβάλλον. Για να καλύψουν τις τράπεζες και να αποπληρώσουν τα προηγούμενα τοκογλυφικά δάνεια, αυξάνουν το δημόσιο χρέος. Αλυσοδένουν τη χώρα στις αποφάσεις της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ., της Ε.Κ.Τ., υποθηκεύουν το δημόσιο πλούτο στους ξένους δανειστές. Έχουν παραδώσει τα κλειδιά στους Μέρκελ, Σαρκοζί, που συνεδριάζοντας από κοινού με τους εκπρόσωπους των «αγορών», καθορίζουν «εθνικές» κυβερνήσεις, πότε θα γίνουν εκλογές, τι είδους δημοψήφισμα επιτρέπουν. Ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία σε ξένους & ντόπιους καπιταλιστές, αφού πριν την απαξιώνουν. Την πορεία της Ελλάδας βαδίζουν όλες οι χώρες, στις οποίες νωρίτερα ή αργότερα ξεσπά η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση και δεν αλλάζουν ρότα.

Τόσο καιρό μας τρομοκρατούν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, του ανταγωνισμού, της Ε.Ε. και του ευρώ, από την υποταγή στην εξουσία όσων κατέχουν τον πλούτο, την υποτέλεια στους υπερεθνικούς οργανισμούς. Είδαμε με αυτό το δρόμο που φτάσαμε και τα χειρότερα είναι μπροστά μας, αν δεν αντιδράσουμε.

Το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ, το εθνικιστικό ΛΑΟΣ, η συντηρητική Ν.Δ., είναι κομμάτια του ίδιου πολιτικού συστήματος, που αλληλοσυμπληρούμενα με τα ΜΜΕ, ευθύνονται για αυτή την κατάληξη. Σωτήρες δεν υπάρχουν και βέβαια δεν βρίσκονται στους κόλπους τεχνοκρατών-αχυράνθρωπων των κεφαλαιοκρατών, εκπροσώπων των τραπεζών, του Δ.Ν.Τ, της Ε.Ε., «πετυχημένων» επιχειρηματιών, φωτισμένων διανοούμενων ή της ακροδεξιάς. Η εθνική συναίνεση είναι μια απάτη, οι σφαγείς συμμαχούν για να κρατήσουν τη εξουσία και αναζητούν μαϊντανούς για στήριξη. Οι κυβερνήσεις «εθνικής σωτηρίας» από όσους υποκλίνονται σε μνημόνια - Ε.Ε. – ΟΝΕ – νόμους της αγοράς, επιτήρηση δε σώζουν το λαό από αυτά.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΑΔΙΑΒΑΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ

Ο λαός μπορεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Δεν έχει να χάσει πια τίποτα. Μας τα παίρνουν όλα : δουλειά, μισθούς, συντάξεις, σπίτια, παρόν και μέλλον. Με τους φόρους απομυζούν ό,τι έχει μείνει. Οι αυταπάτες καταρρέουν και ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο. Η μαζική αποδοκιμασία αυτής της πολιτικής, στο 48ωρο 19&20/10, στις παρελάσεις 28/10, στην άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, κλόνισε την κυβέρνηση. Μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα. Να απαλλαγούμε μια και καλή από όλες τις δυνάμεις του συστήματος.

Να βγούμε στους δρόμους να απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας. Σε κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Ο κόσμος που παράγει μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την εξουσία όσων τον εκμεταλλεύονται. Σε κάθε εργοστάσιο, κάθε επιχείρηση, κάθε σχολή, κάθε γειτονιά να δημιουργήσει τα δικά του λαϊκά όργανα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του: - Δουλειά για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις. Λιγότερες ώρες εργασίας με μόνιμη-σταθερή εργασιακή σχέση. - Να μην ξεπουληθεί τίποτα δημόσιο. Αντίθετα να περάσουν τράπεζες, δημόσιες επιχειρήσεις και όλοι οι νευραλγικοί τομείς της οικονομίας σε κοινωνική ιδιοκτησία και εργατικό-κοινωνικό έλεγχο.

Το χρέος δεν το δημιουργήσαμε εμείς. Όσοι εισέπραξαν τα δάνεια μέσα από επιδοτήσεις, μίζες, αναθέσεις, προμήθειες και φοροαπαλλαγές είναι υπεύθυνοι. Το χρέος να διαγραφεί. Να φορολογηθούν οι πλούσιοι. Να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα. Καμιά περικοπή, αλλά αύξηση δαπανών για παιδεία, υγεία, πρόνοια, προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, για υποδομές και νέους ελεύθερους δημόσιους χώρους για τις ανάγκες των κατοίκων, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο που λυμαίνεται το δημόσιο χρήμα και τη δημόσια περιουσία και υπηρετείται από τους κρατικούς μηχανισμούς.

Η αριστερά, που προσδοκά μια κοινωνία της κοινωνικής απελευθέρωσης και της εργατικής χειραφέτησης, χωρίς εκμετάλλευση, κρίσεις, πολέμους, διακρίσεις, φτώχεια και πείνα, μπορεί να αξιοποιήσει την θετική και αρνητική εμπειρία από τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας και των άλλων λαών του κόσμου, να στηρίξει την ανάπτυξη μαζικών-ενωτικών-λαϊκών αγώνων και λαϊκών θεσμών, για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή του υπάρχοντος συστήματος και να πάρει ο λαός τη ζωή του στα χέρια του, να μη γίνει πειραματόζωο για την καταστροφή, αλλά ο μπροστάρης που ανοίγει τους ορίζοντες για το μέλλον.

Σας καλούμε τη Δευτέρα 14/11/2011, ώρα 7.30 μ.μ. στα γραφεία της Αριστερής Παρέμβασης να συζητήσουμε με θέμα : «Μορφές, τρόποι και όργανα πάλης του λαού στις νέες συνθήκες-ιστορική εμπειρία». Εισηγητές: Αντώνης Αντωνίου- υπ. διδάκτωρ ιστορίας, Νίκος Πετράκης - εργαζόμενος σε μεγάλο εργοστάσιο.

ΑΝΥΠΑΚΟΗ - ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ – ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ.

2/11/11

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΤΗ ΛΑΜΠΗΔΟΝΑ ΚΑΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Επί της διαδικασίας.
Για μια ακόμα φορά η δημοτική αρχή αρνήθηκε να συζητήσει στο δημοτικό συμβούλιο θέμα που έθεσε συλλογικότητα κατοίκων. Τη Δευτέρα 31/10/2011, στο δημ. συμβούλιο, που έγινε στις 3 το μεσημέρι, ο δήμαρχος αρνήθηκε να δώσει το λόγο για 5’ σε κατοίκους που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για το Κοινωνικό-Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα, όταν ο ίδιος μίλαγε για το θέμα αρκετή ώρα, μη δίνοντας το λόγο ακόμα και σε δημοτικούς συμβούλους άλλων παρατάξεων, επικαλούμενος την απόφαση της παράταξής του να μην τεθεί ως θέμα στη συνεδρίαση. Στο μονόλογό του, ενώ δεν έδωσε το λόγο στους κατοίκους, είπε ότι οι κάτοικοι δε σέβονται το διάλογο, δεν ανταποκρίθηκαν σε ανύπαρκτη πρόσκληση, μίλησε για ιδεοληψίες, ευπρέπεια, κ.α..